Nu måste jag få tipsa om en väldigt trevlig måltid - Veganburgaren!

Jag hämtade min inspiration från Jamie Olivers recept men valde att byta ut kryddorna eftersom jag inte är speciellt förtjust i koriander eller spiskummin. Jag använde färsk basilika, lite paprikakrydda och cayennepeppar.
Mitt allra största problem när det gäller biffar gjorda av kikärtor eller för all del falafel är att det alltid blir som en kletig smet som inte går att få ihop. Hemligheten är att skippa kikärtorna på burk och istället använda de torkade (Typ Saltå Kvarns). Låt dem ligga i vatten över natten och mixa dem sen. Det står att man ska koka dem innan man äter dem, men ska man använda dem till just biffar eller falafel får man återigen den där jobbiga smetkänslan om man först kokar dem. 

Och ja, eftersom det inte finns några ekologiska hamburgerbröd bakade jag helt enkelt mina egna. De är tyvärr inte veganska, men nästa gång jag lagar detta ska jag försöka hitta ett sådant recept.

 
bra mat, hälsa, mat, tips,

Kommentera

Publiceras ej